Şanlıurfa’da kadın aktivist sözlü taciz ve tehdide uğradı: Bu şehirde böyle giyinemezsin!

Ensar Vakfı’ndaki çocuk istismarını aylardır tek başına protesto eden Emine Gizem Çetiner, Şanlıurfa’da yolda yürürken sözlü tacize ve tehdide maruz kaldığını belirtti. Olayı sosyal medyadan duyuran Çetiner, “Burası Şanlıurfa, birkaç saat önce ‘Peygamberler şehrinde böyle giyinemezsin’ diyen küfreden bir saldırganın sözlü şiddetine maruz kaldım,” dedi.

Çetiner’in Cumhuriyet’e, “Yürürken bir kişi sapıkça iltifatlarda bulundu. Tersledim. Bu kişi daha sonra bağırarak ‘Burası peygamberler şehri, böyle giyinemezsin’ diyerek hakaretler etti. Ben şaşırdım ve bu kişinin peşinden giderek kahvehaneye gittim. Orada üzerime yürümeye başladı ve tehdit içeren konuşmalar yaptı” açıklamalarında bulundu.

Çetiner, son 240 gündür Ensar Vakfı ile ilişkilendirilen il milli eğitim müdürünü protesto ettiğini belirterek, “Bu eylemlerden beri tehditler, saldırılar arttı,” ifadelerini kullandı. Ayrıca, “Kötülüğün cehaletin sustukça özgüven kazandığını düşünüyorum. İnsanların susmamasını istiyorum,” diyerek yaşananları kınadı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri, Çetiner’e destek mesajı yayınladı: “Ne giydiğimizden sana ne? Kıyafetimize, kararlarımıza, hayatlarımıza karışmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz. Üyemiz Emine Gizem Çetiner’in yanındayız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir